warning
Maradjon belépve
Elfelejtett jelszó
FiókomSzótáraimTermékaktiválás
Kijelentkezés

A Szotar.net beépülő modul

2020. 10. 26.

FacebookTwitterPinterestLinkedIn

Napjainkban a szótárakra nem, mint önmagukban álló művekre kell tekintenünk, hanem sokkal inkább úgy, mint a nyelv használata közben elengedhetetlenül szükséges integrálható termékre. A szotar.net online szótári adatbázis alkalmas arra, hogy integrált modulként működjön.

A szotar.net beépülő modul (azaz API) képes beépülni más programokba, weboldalakba, segítve és egyszerűbbé téve a nyelvtanulást vagy nyelvhasználatot.

Jó példa erre a Office programokba beépülő szótár, amelynek köszönhetően rendkívül egyszerűvé válik pl. egy Wordben lévő szöveg fordítása. A szótár a Word programon belül, a szöveg mellett jelenik meg. Ha a szövegben duplán kattintunk egy szóra, a szóhoz tartozó szócikk megjelenik a szótárablakban. Minden szótári találat egymás alatt. Ha tehát több szótárra van előfizetésünk, egyszerre több nyelven is megkapjuk a találatokat, sőt a magyar nyelvi értelmezést, szinonimákat és helyesírást is átböngészhetjük. Bővebben: www.szotar.net/egyeb/microsoft-office-bovitmeny/

Az egyre népszerűbbé váló online nyelvvizsgák is a szotar.net-et integrálják. A négy vizsgarendszer közül az a kettő, ahol a kétnyelvű szótárak használata megengedett: az iTolc és az Origó.

Szotar.net az online nyelvvizsgarendszerekben

Vizsgázáskor kiemelten fontos a megbízható, pontos, gyors és mindig friss szótár. Ezért esett a vizsgaközpontok választása a szotar.net-re, amely vizsga közben is azonnal használható és megbízható megoldást nyújt minden keresésre. A lehető leggyorsabban és anélkül, hogy bárhová ki kellene lépni.

Az online nyelvvizsga rendszerekben beépülő funkcióként (API-ként) jelenik meg a szotar.net, és külön felhasználói azonosítást nem igényel. A vizsga közben a vizsgázó automatikusan eléri a számára használható szótárakat anélkül, hogy kilépne a vizsgából. Az API csak azoknál a feladatoknál jelenik meg, amelyeknél a szótárhasználat engedélyezett.

Az elmúlt időszakban már több ezer onlinenyelvvizsga zajlott le a szotar.net-tel. A vizsgázók elégedettségét számtalan pozitív visszajelzés igazolja.

Ha a nyelvtanulók online nyelvvizsgázást terveznek, és már vizsga előtt is a szotar.net-et használták, könnyebb dolguk lesz, hiszen ismerni fogják a szótárak felépítését, tartalmát, a hatékony keresés és a találatok értelmezésének módját. Ezért IS érdemes a szotar.net szótárcsomagjaira előfizetni!

A szotar.net API-ban rejlő további lehetőségek

A szotar.net beépülő modul szinte bármely programba vagy weboldalba integrálható. Mindenhová, ahol gyors és megbízható szótári találatokra van szükség:

  • nyelviskolák weboldalába,
  • nyelviskolai gyakorló programokba, feladatsorokba, szintfelmérőkbe
  • vállalati rendszerekbe
  • intézményi (pl. minisztériumi, egyetemi) programokba

Várjuk jelentkezését, ha ön is Magyarország legmagasabb színvonalú kétnyelvű online szótári adatbázisát szeretné használni!

  • 12 nyelv
  • 36 szótár
  • nyelvtudás szintje szerinti szegmentálhatóság

További információ:

Akadémiai Kiadó Ügyfélkapcsolat

ak@akademiai.hu

+36 1 464 82 00