warning
Maradjon belépve
Elfelejtett jelszó
FiókomSzótáraimTermékaktiválás
Kijelentkezés
Német online szótárcsomag
(Online előfizetés 1 év)
Német online szótárcsomag

Német online szótárcsomag

(Online előfizetés 1 év)

A csomag tartalma

Halász Előd, Földes Csaba, Uzonyi Pál

A MAGYAR–NÉMET KLASSZIKUS NAGYSZÓTÁR 130 000 szócikket, 250 000 kifejezést tartalmaz. A legnagyobb méretű általános szókincset tartalmazó német szótár Magyarországon. 60 szakterület szókincsét dolgozza fel. A szótár bőséges nyelvtani információkat, szókapcsolatokat, kifejezéseket és példákat tartalmaz. Közép- és felsőfokú nyelvvizsgára készülőknek, fordítóknak, nyelvtanároknak a nyelv magas szintű megismeréséhez és használatához ajánlott. A szótár Halász Előd nyelvész, szótáríró munkásságának alapján készült. Főszerkesztői: Földes Csaba nyelvész, az Erfurti Egyetem professzora, valamint Uzonyi Pál nyelvész, az ELTE nyugalmazott professzora.

Halász Előd, Földes Csaba, Uzonyi Pál

A MAGYAR–NÉMET SZÓTÁR 54 000 szócikket és 540 000 szótári adatot tartalmaz. Közép- és felsőfokú nyelvvizsgára készülőknek, fordítóknak, nyelvtanároknak a nyelv magas szintű megismeréséhez és használatához ajánlott. A szótár elsősorban az aktív nyelvhasználatot segíti elő példákkal, kifejezésekkel, állandósult szókapcsolatokkal, közmondásokkal, szólásokkal. A szótár Halász Előd nyelvész, szótáríró munkásságának alapján készült. Főszerkesztői: Földes Csaba nyelvész, az Erfurti Egyetem professzora, valamint Uzonyi Pál nyelvész, az ELTE nyugalmazott professzora.

Halász Előd, Földes Csaba, Uzonyi Pál

A NÉMET–MAGYAR KLASSZIKUS NAGYSZÓTÁR 130 000 szócikket és 250 000 kifejezést tartalmaz. A legnagyobb méretű általános szókincset tartalmazó német szótár Magyarországon. 60 szakterület szókincsét dolgozza fel. A szótár bőséges nyelvtani információkat, szókapcsolatokat, kifejezéseket és példákat tartalmaz. Közép- és felsőfokú nyelvvizsgára készülőknek, fordítóknak, nyelvtanároknak a nyelv magas szintű megismeréséhez és használatához ajánlott. A szótár anyaga Halász Előd nyelvész, szótáríró munkásságán alapul. Főszerkesztői: Földes Csaba nyelvész, az Erfurti Egyetem professzora, valamint Uzonyi Pál nyelvész, az ELTE nyugalmazott professzora.

Halász Előd, Földes Csaba, Uzonyi Pál

A NÉMET–MAGYAR SZÓTÁR 64 000 szócikket és 580 000 szótári adatot tartalmaz. A szótár feldolgozza a köznyelvet és 50 szakterület szókincsét. A szótár elsősorban az aktív nyelvhasználatot segíti elő példákkal, kifejezésekkel, állandósult szókapcsolatokkal, szólásokkal, közmondásokkal. Hozzájárul a nyelv magas szintű elsajátításához. A szótár Halász Előd nyelvész, szótáríró munkásságán alapul. Főszerkesztői: Földes Csaba nyelvész, az Erfurti Egyetem professzora, valamint Uzonyi Pál nyelvész, az ELTE nyugalmazott professzora.


A nyelvvizsgára készüléstől kezdve az egyetemi tanulmányokon át a szakfordításokig és a munkahelyi kommunikációig a szotar.net német–magyar online szótárcsomagja hatékony segítséget jelent a felhasználóknak. A gyors keresés mellett folyamatosan frissülő tartalom, nyelvtanulást segítő bővítmények, felhasználóbarát felület biztosítja, hogy az igényeket teljes mértékben lefedje. A mobilapp letöltésével pedig bárhonnan, bármikor hozzáférhetsz a négy szótár tartalmához.

A német–magyar online szótár igazodik a felhasználói igényekhez

A német nyelv tanulásával, legalábbis a kezdetekben, mindenki megküzd. Mark Twain ezt kiválóan érzékeltette Az a fránya német nyelv című írásában, miszerint „Annak, aki nem tanult németül, halovány fogalma sem lehet róla, mennyire zavarba ejtő egy nyelv ez. Annyi bizonyos, hogy nincs még egy nyelv, amely ennyire hanyag és rendszertelen, ennyire megfoghatatlan és bújócskázó természetű volna.”

Miért is szeretnénk egy ilyen nyelvet elsajátítani? Jó indoknak tűnik, hogy az angol és a francia mellett az EU egyik hivatalos munkanyelve, illetve Európában ezt a nyelvet beszélik a legtöbben anyanyelvként.

Azt mondják, hogy Németország a költők és a gondolkodók országa (Das Land der Dichter und Denker), mely kijelentés második része kétségkívül találó: számtalan német tudóst tüntettek ki Nobel-díjjal a fizika, az orvostudomány, a kémia, az irodalom és egyéb területeken elért eredményeiért. Emiatt az sem meglepő, hogy a német a tudományos közegben a második leggyakrabban használt nyelv.

A német egyetemek méltán népszerűek a külföldi diákok körében, míg a munkaerőpiacon a nyelv ismerete hasznosnak bizonyulhat a külpiaci kapcsolatoknál, hiszen mégiscsak Európa legnagyobb, világviszonylatban a negyedik helyen szereplő gazdasági hatalmáról van szó.

A szotar.net német szótárcsomagja hasznos segítséget nyújt a nyelvvizsgára készülőknek, fordítóknak, nyelvtanároknak éppúgy, mint azoknak, akik a mindennapi munkájukhoz, szabadidős tevékenységükhöz használják az online felületet.

Miért érdemes a szotar.net német szótárcsomagot választanod?
  • A szótárak szerzői elismert nyelvészek, és hazánk legnagyobb szótárkiadójának adatbázisát tartod a kezedben.
  • Bárhol és bármikor hozzáférsz a szótárakhoz, használj asztali gépet, okostelefont, tabletet vagy akár a céges IP-tartományát - külön felhasználói bejelentkezés nélkül.
  • Az adatbázist felhasználóbarát felület, könnyen átlátható szócikkek, webre optimalizált megjelenítés jellemzi.
  • Kényelmi funkciók: gyorskeresés, lapozás a szótár előző vagy következő szócikkeire, kedvenc szócikkek és előzmények mentése.

Töltsd le iOS vagy Android rendszerre, és használd ki az német online szótárcsomag előnyeit! Ha még több érdekességre, tudásra vágysz, nézz szét a szotar.net blogján!

Online szótáraink 1 éves előfizetési konstrukcióban vásárolhatóak meg.

Vásárláshoz kérjük, kattints a termék mellett az Előfizetek gombra! Ekkor átirányítunk az Akadémiai Kiadó webáruházába, ahol a megvásárolni kívánt előfizetést online, bankkártyával vagy PayPal-fiókon keresztül tudod kifizetni. Az áruházban többféle előfizetés is kosárba tehető, de egyféle előfizetésből egyszerre csak egy vásárolható.
Amennyiben nincs lehetőséged bankkártyás vásárlásra, és átutalással szeretnél fizetni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az ak@akademiai.hu email-címen!

A vásárlás után az előfizetést aktiválni szükséges a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában. Aktiválási útmutatónkat itt találod.

Sikeres tranzakció után pár percen belül automatikus e-mail-üzenetben igazoljuk vissza a vásárlást. Az e-mail tartalmazza a vásárlás részleteit, az aktiváláshoz szükséges kódot, valamint egy aktiválási útmutatót. Az 1 éves előfizetési időszak a kód aktiválásakor indul.

Meglévő előfizetés esetén a lejárat előtt 30 nappal e-mailben emlékeztetőt küldünk, melyben jelezzük, hogy az újabb 1 éves előfizetést a Szótáraim menüpontban a termékek neve mellett található MEGHOSSZABBÍTOM linkre kattintva tudod megvásárolni a fent ismertetett módon.
Ha a folyamatban lévő előfizetés lejárata előtti 30 napban aktiválsz új kódot, az 1 év az eredeti lejárathoz adódik hozzá, így nem történik időszakvesztés.

Előfizetéseid státuszait és lejárati idejüket a Szótáraim menüpontban tudod megtekinteni.

Nyomtatott szótárainkhoz tartozó ajándék hozzáférések

Egyes nyomtatott szótárainkhoz ajándék kódokat adunk, melyek 3 hónapos csomag- vagy 24 hónapos egyedi szótárhozzáférést biztosítanak az adott nyelven. Ezeket a kódokat regisztráció és/vagy belépés után szintén a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában lehet érvényesíteni. A 24 hónapos egyedi szótárhozzáférés első három hónapjában a hozzá tartozó nyelvi csomag is kipróbálható.

Például, ha vásárolsz egy nyomtatott példányt A magyar helyesírás szabályaiból, a könyvben található kóddal 24 hónapos hozzáférést tudsz aktiválni a mű online kiadásához, és az első három hónapban a teljes Magyar szótárcsomaghoz is hozzáférsz.
A 3 hónapos csomaghozzáférés lejárata előtt is küldünk emlékeztetőt, de természetesen amennyiben nem hosszabbítod meg a csomagelőfizetést, a következő 21 hónapban A magyar helyesírás szabályaihoz továbbra is hozzáférsz. A 24 hónapos időszak után azonban már csak a teljes nyelvi csomagra van lehetőség a hozzáférést meghosszabbítani.

Ha kérdésed van az előfizetéssel kapcsolatban, kérjük, írj az ak@akademiai.hu címre!