warning
Maradjon belépve
Elfelejtett jelszó
FiókomSzótáraimTermékaktiválás
Kijelentkezés
Magyar online szótárcsomag
(Online előfizetés 1 év)
Magyar online szótárcsomag

Magyar online szótárcsomag

(Online előfizetés 1 év)

A csomag tartalma

Magyar Tudományos Akadémia

A magyar helyesírás Magyar Tudományos Akadémia által alkotott és jóváhagyott szabályzata a 12., érvényben levő kiadás. Tartalmazza a magyar helyesírásra vonatkozó szabálypontokat, példákkal illusztrálva. A szabályzathoz szótár is tartozik, mely a megfelelő szabálypontokra is hivatkozik. A tematikus útmutató alapján is kereshetők a helyesírási kérdések. A mű felsorolja az előzőleg érvényes szabályzat és az újabb kiadás közti különbségeket, változásokat. Magyar anyanyelvűek számára készült. Segítséget nyújt a magyar nyelvű szövegek írásához, a helyes nyelvhasználathoz. A mű önálló digitális kiadásként is, és online hozzáféréssel kiegészített nyomtatott kiadásként is megvásárolható.

Bakos Ferenc

Az IDEGEN SZAVAK ÉS KIFEJEZÉSEK SZÓTÁRA több mint 30 000 címszót tartalmaz. Felöleli a magyar szövegekben a mindennapi használatban előforduló, jobbára még ma is idegennek érzett szavakat, szókapcsolatokat, tulajdonneveket és magyarázatukat többek között az informatika, a jog, a közgazdaságtan, a műszaki tudományok és a természettudományok területéről. Bemutatja a magyar nyelvbe bekerült idegen szókészleti elemeket, tájékoztatást ad írásmódjukról és kiejtésükről, számos szakmai és stílusbeli minősítéssel mutatja be azt a szövegkörnyezet, ahol használhatók. Az átdolgozott kiadás Bakos Ferenc szótárírói munkásságának alapján készült az Akadémiai Kiadó Szótárműhelyében.

O. Nagy Gábor, Pusztai Ferenc, Ruzsiczky Éva

A MAGYAR SZINONIMASZÓTÁR 12 500 szócikket, valamint 30 000 rokon értelmű szót és kifejezést, stílusminősítéseket és szakjelzeteket tartalmaz. Az általános köznyelv szókincsét jól tagolt jelentések, gazdagon árnyalt szinonimasorok és világos, könnyen áttekinthető szerkezetű szócikkek mutatják be. A szótár segítséget nyújt a gondolatok pontos kifejezéséhez, a mondanivaló szabatos, stílusos formába öntéséhez. Az átdolgozott kiadást O. Nagy Gábor, Pusztai Ferenc és Ruzsiczky Éva, a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetének munkatársai szerkesztették.


Online szótáraink 1 éves előfizetési konstrukcióban vásárolhatóak meg.

Vásárláshoz kérjük, kattints a termék mellett az Előfizetek gombra! Ekkor átirányítunk az Akadémiai Kiadó webáruházába, ahol a megvásárolni kívánt előfizetést online, bankkártyával vagy PayPal-fiókon keresztül tudod kifizetni. Az áruházban többféle előfizetés is kosárba tehető, de egyféle előfizetésből egyszerre csak egy vásárolható.
Amennyiben nincs lehetőséged bankkártyás vásárlásra, és átutalással szeretnél fizetni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az ak@akademiai.hu email-címen!

A vásárlás után az előfizetést aktiválni szükséges a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában. Aktiválási útmutatónkat itt találod.

Sikeres tranzakció után pár percen belül automatikus e-mail-üzenetben igazoljuk vissza a vásárlást. Az e-mail tartalmazza a vásárlás részleteit, az aktiváláshoz szükséges kódot, valamint egy aktiválási útmutatót. Az 1 éves előfizetési időszak a kód aktiválásakor indul.

Meglévő előfizetés esetén a lejárat előtt 30 nappal e-mailben emlékeztetőt küldünk, melyben jelezzük, hogy az újabb 1 éves előfizetést a Szótáraim menüpontban a termékek neve mellett található MEGHOSSZABBÍTOM linkre kattintva tudod megvásárolni a fent ismertetett módon.
Ha a folyamatban lévő előfizetés lejárata előtti 30 napban aktiválsz új kódot, az 1 év az eredeti lejárathoz adódik hozzá, így nem történik időszakvesztés.

Előfizetéseid státuszait és lejárati idejüket a Szótáraim menüpontban tudod megtekinteni.

Nyomtatott szótárainkhoz tartozó ajándék hozzáférések

Egyes nyomtatott szótárainkhoz ajándék kódokat adunk, melyek 3 hónapos csomag- vagy 24 hónapos egyedi szótárhozzáférést biztosítanak az adott nyelven. Ezeket a kódokat regisztráció és/vagy belépés után szintén a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában lehet érvényesíteni. A 24 hónapos egyedi szótárhozzáférés első három hónapjában a hozzá tartozó nyelvi csomag is kipróbálható.

Például, ha vásárolsz egy nyomtatott példányt A magyar helyesírás szabályaiból, a könyvben található kóddal 24 hónapos hozzáférést tudsz aktiválni a mű online kiadásához, és az első három hónapban a teljes Magyar szótárcsomaghoz is hozzáférsz.
A 3 hónapos csomaghozzáférés lejárata előtt is küldünk emlékeztetőt, de természetesen amennyiben nem hosszabbítod meg a csomagelőfizetést, a következő 21 hónapban A magyar helyesírás szabályaihoz továbbra is hozzáférsz. A 24 hónapos időszak után azonban már csak a teljes nyelvi csomagra van lehetőség a hozzáférést meghosszabbítani.

Ha kérdésed van az előfizetéssel kapcsolatban, kérjük, írj az ak@akademiai.hu címre!