warning
Maradjon belépve
Elfelejtett jelszó
FiókomSzótáraimTermékaktiválás
Kijelentkezés
Angol online szótárcsomag
(Online előfizetés 1 év)
Angol online szótárcsomag

Angol online szótárcsomag

(Online előfizetés 1 év)

A csomag tartalma

Lázár A. Péter, Varga György

Az ANGOL–MAGYAR EGYETEMES NAGYSZÓTÁR 100 000 szócikket és 600 000 szótári adatot tartalmaz. A szótári adatbázis rendszeresen frissül, különös figyelemmel az új szavakra és kifejezésekre, ideértve a szakszavakat, továbbá a brit, amerikai és ausztrál angol különbségeit is. Az újonnan keletkező címszavak, az új jelentések és a naprakész nyelvi információk, változások folyamatosan épülnek be a szótári anyagba. A magyar szavak írása követi a legfrissebb helyesírási szabályzat ajánlásait és változásait. Közép- és felsőfokú nyelvvizsgára készülőknek, fordítóknak, nyelvtanároknak a nyelv magas szintű megismeréséhez ajánlott. A szótár főszerkesztői: Lázár A. Péter lexikográfus, nyelvész, az ELTE adjunktusa, valamint Varga György, az ELTE korábbi tanára, nyelvoktatási és nyelvvizsgáztatási szakértő.

Országh László, Magay Tamás

AZ ANGOL–MAGYAR NAGYSZÓTÁR 120 000 címszót és 200 000 kifejezést tartalmaz. A legnagyobb méretű általános szókincset tartalmazó angol szótár Magyarországon. Több mint 60 szakterület szókincsét dolgozza fel, bőséges nyelvtani információkkal, szókapcsolatokkal, kifejezésekkel és példákkal bővítve. A szótár főként a modern angol és magyar nyelv szókészletét és jelentéseit öleli fel, de tartalmazza a régi jelentéseket is, ezért régebbi szövegek olvasásához és megértéséhez is használható. Elsősorban fordítóknak, szakembereknek, felsőfokú nyelvvizsgára készülőknek, a nyelv magas szintű használóinak ajánlott. A szótár Országh László szótárírói munkásságán alapul, főszerkesztője Magay Tamás, a magyar szótárírás legnagyobb szaktekintélye, a Károli Gáspár Református Egyetem angol tanszékének alapítója, nyugalmazott professzora, az Euralex (European Association for Lexicography) és az MTA Szótári Munkabizottságának alapítója.

Magay Tamás

Az ANGOL–MAGYAR SZÓTÁR 60 000 szócikket és 625 000 szótári adatot tartalmaz. A szótári adatbázis évente rendszeresen és folyamatosan frissül, különös figyelemmel az új szavakra és kifejezésekre. Az angol címszavakhoz tartozó brit kiejtés az online kiadás használatakor meghallgatható, többszöri ismétléssel elsajátítható. Közép- és felsőfokú nyelvvizsgára készülőknek, fordítóknak, nyelvtanároknak a nyelv magas szintű megismeréséhez ajánlott. A szótár a szövegtől tipográfiailag elkülönített nyelvi tanácsokkal járul hozzá a magyar anyanyelvűek minél magabiztosabb angol nyelvtudásához. A szótár főszerkesztője Magay Tamás, a magyar szótárírás legnagyobb szaktekintélye, a Károli Gáspár Református Egyetem angol tanszékének alapítója, nyugalmazott professzora, az Euralex (European Association for Lexicography) és az MTA Szótári Munkabizottságának alapítója.

Lázár A. Péter, Varga György

A MAGYAR–ANGOL EGYETEMES NAGYSZÓTÁR 90 000 szócikket és 600 000 szótári adatot tartalmaz. A szótári adatbázis rendszeresen és folyamatosan frissül, különös figyelemmel az új szavakra és kifejezésekre, ideértve a szakszavakat, továbbá a brit, amerikai és ausztrál angol különbségeit is. Az újonnan keletkező címszavak, az új jelentések és a naprakész nyelvi információk, változások folyamatosan épülnek be a szótári anyagba. A magyar szavak írása követi a legfrissebb helyesírási szabályzat ajánlásait és változásait. Közép- és felsőfokú nyelvvizsgára készülőknek, fordítóknak, nyelvtanároknak a nyelv magas szintű megismeréséhez ajánlott. A szótár főszerkesztői: Lázár A. Péter lexikográfus, nyelvész, az ELTE adjunktusa, valamint Varga György, az ELTE korábbi tanára, nyelvoktatási és nyelvvizsgáztatási szakértő.

Országh László, Futász Dezső, Kövecses Zoltán

A MAGYAR–ANGOL NAGYSZÓTÁR 120 000 címszót és 200 000 kifejezést tartalmaz. A legnagyobb méretű általános szókincset tartalmazó angol szótár Magyarországon. Több mint 60 szakterület szókincsét dolgozza fel, bőséges nyelvtani információkkal, szókapcsolatokkal, kifejezésekkel és példákkal bővítve. A szótár főként a modern angol és magyar nyelv szókészletét és jelentéseit öleli fel, de tartalmazza a régi jelentéseket is, ezért régebbi szövegek olvasásához és megértéséhez is használható. Elsősorban fordítóknak, szakembereknek, felsőfokú nyelvvizsgára készülőknek, a nyelv magas szintű használóinak ajánlott. A szótár Országh László szótárírói munkásságán alapuló mélyreható és alapos átdolgozás.

Magay Tamás

A MAGYAR–ANGOL SZÓTÁR 60 000 szócikket és 625 000 szótári adatot tartalmaz. A szótári adatbázis évente rendszeresen és folyamatosan frissül, különös figyelemmel az új szavakra és kifejezésekre. Közép- és felsőfokú nyelvvizsgára készülőknek, fordítóknak, nyelvtanároknak a nyelv magas szintű megismeréséhez ajánlott. A szótár a szövegtől tipográfiailag elkülönített nyelvi tanácsokkal járul hozzá a magyar anyanyelvűek minél magabiztosabb angol nyelvtudásához. A szótár főszerkesztője Magay Tamás, a magyar szótárírás legnagyobb szaktekintélye, a Károli Gáspár Református Egyetem angol tanszékének alapítója, nyugalmazott professzora, az Euralex (European Association for Lexicography) és az MTA Szótári Munkabizottságának alapítója.


Akár nyelvtanulásról, fordításról, kutatómunkáról vagy épp külföldi utazásról van szó, aligha valószínű, hogy egy angol szótárral a kezünkben látnánk neki a feladatunknak. Sokkal valószínűbb, hogy a mobiltelefonunkat böngészve keresünk rá egy ismeretlen szóra vagy kifejezésre, hallgatjuk meg a helyes kiejtést, vagy éppen ellenőrizzük a szöveg helyesírását. A felhasználói szokások változásához, a gyors információszerzés igényéhez a szotar.net is igazodott. A hat különböző szótárt felölelő angol–magyar online szótárcsomag felhasználóbarát felületet, kényelmi funkciókat nyújt számodra, mobilappként letöltve pedig bárhonnan, bármikor hozzáférhetsz a tartalmához.

Az angol szótár mindig kéznél van

Egyesek számára az angol már nem számít idegen nyelvnek, ami nem is meglepő, hiszen a mai modern, globális világunkban naponta használják. Teljesen természetes, ha angol nyelvű forrásokat veszünk igénybe ismereteink bővítéséhez, angol nyelven nézzük a különböző online videókat, vagy hallgatjuk a legnépszerűbb podcastokat, és nem várunk arra, hogy ezeket majd valaki lefordítja magyar nyelvre. A globalizáció térnyerésével párhuzamosan a több országban jelenlévő vállalatok is az angolt használják „közös nyelvként”, ami egy újabb ok arra, hogy az angolt magas szinten sajátítsuk el.

Az angol a legelterjedtebb nyelv a világon, azaz a lingua franca, a legtöbbek által használt közvetítő nyelv. Becslések szerint több mint 1,5 milliárd ember él a Földön, aki beszél valamilyen szinten angolul. Az angol nyelv kikerülhetetlen, a mindennapokban óhatatlanul „belebotlunk” akár az interneten, akár a munkahelyünkön, akár tanulásunk során. Miután az információszerzés első számú eszközévé az internet lépett elő, természetes, hogy egy ismeretlen kifejezés esetén az angol–magyar online szótárt ütjük be a keresőbe.

A szotar.net angol szótárcsomagja azonban jóval többet tud annál, mint hogy lefordítson egy szót. Az online felület olyan tartalmakkal, funkciókkal bővült, amelyek a nyelvvizsgára készüléstől az egyetemi tanulmányokon, a diplomamunkához szükséges kutatáson keresztül a fordítási munkáig, szabadidős tevékenységig gyorsan, hatékonyan segítik mindennapjaidat.

Miért érdemes a szotar.net angol szótárcsomagot választanod?
  • A szótárak szerzői elismert szakemberek. A szótárcsomag használatakor biztos lehetsz benne, hogy megbízható, hiteles forrásból dolgozol.
  • Bárhol és bármikor hozzáférsz a szótárcsomaghoz, használj asztali gépet, okostelefont, tabletet vagy akár a céges IP-tartományát - külön felhasználói bejelentkezés nélkül.
  • Felhasználóbarát, könnyen átlátható szócikkek, webre optimalizált megjelenítés jellemzi.
  • Folyamatosan frissülő tartalom, különös figyelemmel az új szavakra és kifejezésekre.
  • Kényelmi funkciók: gyorskeresés, lapozás a szótár előző vagy következő szócikkeire, kedvenc szócikkek és előzmények mentése.
  • Nyelvtanulást segítő bővítmények: angol szavak kiejtésének meghallgatása, nyelvi tanácsok nyújtása, nyelvtani információk nyújtása.

Töltsd le iOS vagy Android rendszerre, és használd ki az angol online szótárcsomag előnyeit! Ha még több érdekességre, tudásra vágysz, nézz szét a szotar.net blogján!

Online szótáraink 1 éves előfizetési konstrukcióban vásárolhatóak meg.

Vásárláshoz kérjük, kattints a termék mellett az Előfizetek gombra! Ekkor átirányítunk az Akadémiai Kiadó webáruházába, ahol a megvásárolni kívánt előfizetést online, bankkártyával vagy PayPal-fiókon keresztül tudod kifizetni. Az áruházban többféle előfizetés is kosárba tehető, de egyféle előfizetésből egyszerre csak egy vásárolható.
Amennyiben nincs lehetőséged bankkártyás vásárlásra, és átutalással szeretnél fizetni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az ak@akademiai.hu email-címen!

A vásárlás után az előfizetést aktiválni szükséges a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában. Aktiválási útmutatónkat itt találod.

Sikeres tranzakció után pár percen belül automatikus e-mail-üzenetben igazoljuk vissza a vásárlást. Az e-mail tartalmazza a vásárlás részleteit, az aktiváláshoz szükséges kódot, valamint egy aktiválási útmutatót. Az 1 éves előfizetési időszak a kód aktiválásakor indul.

Meglévő előfizetés esetén a lejárat előtt 30 nappal e-mailben emlékeztetőt küldünk, melyben jelezzük, hogy az újabb 1 éves előfizetést a Szótáraim menüpontban a termékek neve mellett található MEGHOSSZABBÍTOM linkre kattintva tudod megvásárolni a fent ismertetett módon.
Ha a folyamatban lévő előfizetés lejárata előtti 30 napban aktiválsz új kódot, az 1 év az eredeti lejárathoz adódik hozzá, így nem történik időszakvesztés.

Előfizetéseid státuszait és lejárati idejüket a Szótáraim menüpontban tudod megtekinteni.

Nyomtatott szótárainkhoz tartozó ajándék hozzáférések

Egyes nyomtatott szótárainkhoz ajándék kódokat adunk, melyek 3 hónapos csomag- vagy 24 hónapos egyedi szótárhozzáférést biztosítanak az adott nyelven. Ezeket a kódokat regisztráció és/vagy belépés után szintén a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában lehet érvényesíteni. A 24 hónapos egyedi szótárhozzáférés első három hónapjában a hozzá tartozó nyelvi csomag is kipróbálható.

Például, ha vásárolsz egy nyomtatott példányt A magyar helyesírás szabályaiból, a könyvben található kóddal 24 hónapos hozzáférést tudsz aktiválni a mű online kiadásához, és az első három hónapban a teljes Magyar szótárcsomaghoz is hozzáférsz.
A 3 hónapos csomaghozzáférés lejárata előtt is küldünk emlékeztetőt, de természetesen amennyiben nem hosszabbítod meg a csomagelőfizetést, a következő 21 hónapban A magyar helyesírás szabályaihoz továbbra is hozzáférsz. A 24 hónapos időszak után azonban már csak a teljes nyelvi csomagra van lehetőség a hozzáférést meghosszabbítani.

Ha kérdésed van az előfizetéssel kapcsolatban, kérjük, írj az ak@akademiai.hu címre!